The Hithe – Visual Identity

The Hithe is an innovative creative workspace and community hub brought to life by Meanwhile Space in the vibrant northern region of Southwark.

Situated by the Rotherhithe tunnel, The Hithe is a demountable structure that opened its doors in autumn 2021, offering affordable workspace, a welcoming social meeting room, and a bustling community yard, aimed at creatives and start-ups.

Meanwhile Space entrusted us with the task of designing a visual identity that harmonised with the building’s colours while creating a bold and recognisable look for the project.

The stencil logotype evokes a spirit of craft and creation that aims to resonate with prospective tenants, while also reflecting the building’s architectural character.

To convey the essence of gathering around a central point or hub, we used a contrasting colour for the central dot of the letter “i” which sits centrally within the main composition.

In addition, we harnessed the repeated letters within the two words to build a repeating pattern that incorporated the logotype, giving an extra layer of visual appeal.